Bookbot

The Giant Pandas of Wolong

Speichern

Parameter

  • 298 Seiten
  • 11 Lesestunden

Mehr zum Buch

The giant panda faces extinction, with only about a thousand remaining in the wild in China, half of which are protected in reserves. To save this remarkable species, the Chinese government and the World Wildlife Fund initiated cooperative research in 1980. This report details the panda's natural history, including its environment, distribution, life cycle, and daily activities. Despite having few natural enemies, giant pandas are threatened by periodic bamboo die-offs, their primary food source. Understanding the panda's dependence on bamboo, the research team investigated various aspects of their lives, gathering data on both wild and captive pandas. As herbivores, pandas possess a carnivore's simple digestive tract, making it difficult for them to digest cellulose and obtain sufficient nutrition from bamboo, requiring them to consume large quantities daily and forage for over fourteen hours. Known in China for millennia as daxiongmao, or "large bear-cat," the giant panda's classification has been challenging. The authors analyze anatomical, biochemical, behavioral, and paleontological evidence, concluding that it belongs to a separate family, possibly related to the small red panda. By sharing their vital research, the authors aim to inspire further efforts to protect this beloved species.

Buchkauf

The Giant Pandas of Wolong, Pan Wenshi, Hu Jinchu, Zhu Jing, George Schaller

Sprache
Erscheinungsdatum
1985
Einband
(Hardcover)
Wir benachrichtigen dich per E-Mail.

Lieferung

  • Gratis Versand ab 14,99 € in ganz Deutschland! Mehr Infos.

Zahlungsmethoden

Keiner hat bisher bewertet.Abgeben

Titel
The Giant Pandas of Wolong
Sprache
Englisch
Erscheinungsdatum
1985
Einband
Hardcover
Seitenzahl
298
ISBN10
0226736431
ISBN13
9780226736433
Reihe
Beschreibung
The giant panda faces extinction, with only about a thousand remaining in the wild in China, half of which are protected in reserves. To save this remarkable species, the Chinese government and the World Wildlife Fund initiated cooperative research in 1980. This report details the panda's natural history, including its environment, distribution, life cycle, and daily activities. Despite having few natural enemies, giant pandas are threatened by periodic bamboo die-offs, their primary food source. Understanding the panda's dependence on bamboo, the research team investigated various aspects of their lives, gathering data on both wild and captive pandas. As herbivores, pandas possess a carnivore's simple digestive tract, making it difficult for them to digest cellulose and obtain sufficient nutrition from bamboo, requiring them to consume large quantities daily and forage for over fourteen hours. Known in China for millennia as daxiongmao, or "large bear-cat," the giant panda's classification has been challenging. The authors analyze anatomical, biochemical, behavioral, and paleontological evidence, concluding that it belongs to a separate family, possibly related to the small red panda. By sharing their vital research, the authors aim to inspire further efforts to protect this beloved species.